Lite om mig och hur allt började

Big Image

Mitt intresse för astrologi väcktes i början av 70-talet. Jag var då nyss fyllda tjugo och hade precis inlett ett studieår vid Skinnskattebergs folkhögskola i Västmanland. Här träffade jag den kvinna som för evigt skulle komma att förändra grunden för min livsåskådning. Det hela började med att hon påstod sig kunna veta vilken stjärnbild jag var född i. Hon prickade helt riktigt in mig i Vädurens tecken och till och med vilken vecka på året jag var född. Sedan fortsatte hon med översvallande entusiasm att predika om astrologins mystiska värld. Jag tyckte alltsammans lätt som hokuspokus konster. Rena rama tramset, helt enkelt. Hur i all världen skulle planeter och stjärnbilder på ofattbara avstånd långt uti världsrymden ha någonting med min person, eller med livet på Jorden att göra? Samtidigt blev jag väldigt berörd av allt hon berättade. Jag greps av en märklig sorts svindel. Som om hela min världsbild plötsligt var hotad. Jag blev så oerhört provocerad av detta att jag helt enkelt kände mig tvungen att på något sätt försöka samla argument för att motbevisa hennes, i mitt tycke sanslösa påståenden.

Det var så allting började. Ju mer jag sedan satte mig in i ämnet, för att samla hållbara motargument, desto mer övertygad blev jag istället själv om astrologins tillförlitlighet. Från mitten av 70-talet kom mitt intresse för astrologi att växa enormt. Jag lämnade mitt kära lilla torp utanför Vagnhärad, där jag hade bott ett par år efter folkhögskolan och flyttade till Stockholm. Här blev jag stamkund på Vattumannens bokhandel på Drottninggatan, samt East & West, en liknande bokhandel för newage-litteratur som då fanns vid Östermalmstorg. De allra första böckerna om astrologi som jag kom i kontakt med var ”Mellan oss och stjärnorna”, av Rigmor Elisabet Aster Wig, ”Stora Astrologihandboken” av Derek och Julia Parker, ”Astrologiska Porträtt”, av Traude Schneider och Ulla Sallerts bok om Soltecknen. Under 80-talet var jag även mycket engagerad i S.A.R (Sveriges Astrologers Riksförbund).

Hösten-97 startade jag mitt eget företag ”Himlaord”. Jag ville nu förverkliga den dröm jag haft under så många år, att bli astrolog på heltid. Det här var över huvud taget en tidsperiod av stora omställningar i mitt liv. Under de tjugo åren som jag nu haft min firma igång har jag först och främst sett till att fylla utbudet av mina tjänster med min egen personligt designade astrologi. Här syftar jag då på "Planetsviterna”, som i mitt tycke är den överlägset mest träffsäkra och meningsfulla metod som finns att tolka ett horoskop. För dig som vill veta mer om vad denna metod går ut på rekommenderar jag att du läser under följande länk Planetsviter. Under de här åren har jag har även utvecklat en mycket omtyckt kursverksamhet i linje med den astrologi jag helst förespråkar.

Jag lever med astrologin som en väldigt central del av mitt liv, och jag upplever den som en lika evig och outtömlig källa till kunskap och livsvisdom som livet självt. Den är vida överlägsen varje annan metod för självkännedom jag känner till.

Wilhelm Axling

Presentation:

ImageLite om mig och hur allt började
Jag är född i Stockholm den 27 mars i Vädurens tecken. Mitt intresse för astrologi väcktes... Läs mer

ImageKonsultationer
En konsultation innefattar ett personligt besök som tar cirka 90 minuter. Där samtalar vi med... Läs mer

 

ImageHimlaspel
En annorlunda väg mot självkännedom ”Himlaspel” är namnet på denna skapelse - ett interaktivt astrologiskt bildspel på CD - med ett hundratal illustrationer, noga utvalda efter just ditt horoskop... Läs mer

Kontakta mig:

ImageKontaktuppgifter:
Rapsgatan 3 (bakom Eriksdalshallen vid Ringvägen på Södermalm). Telefonnr: 08-640 88 64, eller email info@himlaord.nu.

ImageTillbaka till hem:
Välkommen till min lilla utpost i cyberrymden! Så trevligt att du hittade hit! ”Himlaord” är förstås en.... Läs mer

>